MENIU

Indicele de infectare în România: DOAR 2 județe și Capitala, în scenariul roșu. CREȘTE numărul județelor în zona VERDE

Coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunța, în bilanțul zilnic de la ora 13:00, cele mai recente informații de pe frontul de luptă împotriva coronavirusului. În ultimele săptămâni am putut asista la o scădere a cazurilor noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate de la o zi la alta, însă am avut parte de câteva recorduri la ATI, dar și la capitolul decese asociatei infectării cu noul coronavirus. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.

La raportarea de astăzi, încă un județ a urcat în scenariul verde, așa că vorbim acum despre un total de 11 județe aflate în acest scenariu. Cât privește scenariul roșu, doar 2 județe, plus Capitala, se mai aflau în acest secenariu.

Veste bună este că nici astăzi nu mai exista niciun județ cu peste 5 infectări la mia de locuitori. Cei mai mari indici de infectare i-am găsit, în continuare, în județul Ilfovul (4,48), București (4,41) și Cluj (4,27), în vreme ce media națională este și ea în scădere, de la 2,74 (ieri) la 2,76 (astăzi).  

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.