MENIU

India, îngenuncheată de pandemie - nou record MONDIAL de infectări. Criză de oxigen în spitale

Situație dramatică în India

India a raportat, duminică, aproape 350.000 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2, un nou record mondial. Autoritățile au decis prelungirea carantinei în New Delhi cu o săptămână. Țara este a doua cea mai afectată din lume, după SUA, cu un bilanț care depășește 16,9 milioane de cazuri Covid-19 și 192.310 decese. 

Autoritățile din India, țară cu o populație de 1,3 miliarde de locuitori, au anunțat, duminică, 349.691 de noi contaminări și 2.767 de decese, un record de la debutul pandemiei. 

În urma exploziei infectărilor, ministrul-şef al Delhi, Arvind Kejriwal, a anunțat prelungirea cu o săptămână a carantinei în capitala țării. ”Ravagiile noului coronavirus continuă şi nu există răgaz”, a spus acesta. 

Capitala New Delhi, care are 20 de milioane de locuitori, este cea mai afectată aglomeraţie de epidemie, fiind singura aflată în carantină. Carantina a fost impusă luni, pentru a scădea presiunea asupra spitalelor, care se confruntă cu o gravă penurie de oxigen.

Scenariu sumbru confirmat de OMS. Noua variantă indiană a coronavirusului, considerată îngrijorătoare

În timp ce criza scoate la iveală vechimea sistemului sanitar, furia populației împotriva Guvernului crește, fiind acuzat de incompetență în gestionarea pandemiei. 

În ultimele șapte zile, India a înregistrat peste două milioane de infectări cu Sars-Cov-2, o creştere cu 58% faţă de săptămâna precedentă, potrivit hotnews.