MENIU

Incredibil! Ce conţin de fapt crenvurştii şi cât ar putea fi de cancerigeni

Cernvurştii, originali din Germania, în combinaţie cu o bucată de pâine, au fost printre primele tipuri de mâncare fast food inventate de oameni. Acest aliment inofensiv la vremea apariţiei lui, însă, în timp, a devenit plin de ingrediente care nu ne pot provoca decât rău.

Potrivit unui studiu realizat în SUA, crenvurştii, mai ales cei folosiţi la hot-dog, sunt preparaţi din resturi de porc extrase din piele şi oase, copite şi coadă la care se adaugă carne de pui sau curcan.

Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, arome şi coloranţi, şi amestecat până când se obţine o pastă rozalie.

Acest produs rezultat este numit impropriu carne. De fapt, este numit aliment procesat mecanic şi este de 10 ori mai ieftin decât carnea normală, potrivit lyla.ro.

Pentru ca un crenvurşt să aibă volum, se adaugă în el o serie de alte substanţe care duc la îngrăşare şi la deteriorarea sistemului circulator. Dintre acestea pot fi menţionate amidonul de cartof sau făina de grâu şi pesmetul amestecat cu sare.

Mai multe articole despre:
crenvurşti ce conțin crenvurștii