MENIU

SCANDALOS! Alexandru Arșinel ARESTAT! Uite ce a PĂȚIT

Marele actor Alexandru Arșinel a dat de belea. Pe principiul, “Unde-i lege, nu-i tocmeală”, atunci când a câlcat strâmb, seful Teatrului de Comedie Constantin Tănase, a plătit greu.

M-am apropiat cu pași repezi de finalul cărții “Alexandru Arșinel, de la Dolhasca pe... Calea Victoriei”, scrisă de jurnalista Maria Capelos. În volumul de aproape 300 de pagini este povestită toată viața marelui actor, Alexandru Arșinel, la persoana întâi.

De mic “se lauda” ca fiind capul răutățiilor mereu, dar nici după ce a crescut nu s-a schimbat. Prin anul 1963 când actorul era în armată, din cauza obiceiului său de a “o comite”, a ajuns chiar să fie arestat, profitând de o permisie de 3 zile pe care și-a prelungit-o singur. “Când am ajuns după o săptămână la Piatra Neamt (unde făcea armata) nici nu am apucat să întru în unitate, că ofițerul de la poartă m-a luat în primire. « -Ești dezertor. Trebuia să fi la unitate de acum patru zile. Direct la arest cu tine!» De la arest mă scoteau afară o dată pe zi”, mărturisește Alexandru Arșinel în cartea scrisă de Maria Capelos.

Datorită relațiilor tatălui său, care avea o funcție importantă la CFR, a reușit să îl elibereze în doar câteva zile, deși risca să facă până la 4 ani de pușcărie.

Obișnuia să fure în copilărie

Printre multele prosti pe care le-a făcut în copilărie, actorul mai povestește în carte și despre obiceiul lui de a-și însuși lucruri care nu îi aparțineau. “Când veneau musafiri în casă îi mai controlam prin buzunare să văd dacă găsesc câte 25 de bani. Eram în culmea fericirii când găseam. Tot pentru film”, mai relatează Alexandru Arșinel.

Marele actor continuă să joace pe alături de Stela Popescu, atât la Teatrul Constantin Tănase, cât și pe alte scene, din țară și de peste hotare.

Cartea în care este istorisită viața celebrului Alexandru Arșinel vă scoate la iveală cele mai neștiute secrete ale artistului, dar și drumul pe care l-a parcurs, pas cu pas, de la copilul care părea că se va alege praful de el, până la succesul de astăzi.

Mai multe articole despre:
Alexandru Arşinel