MENIU

INCREDIBIL! A câștigat un maraton de 50 de kiometri doar într-o fustă și papuci de cauciuc

Chiar dacă majoritatea oamenilor se antrenează luni sau ani de zile înainte de a participa la unmaraton, nu este și cazul Mariei Ramirez. Ea a reușit, într-o fustă și o pereche de saboți de cauciuc, să câștige un maraton de 50 de kilometri.

Maria Lorena Ramirez, o tânără din tribul Raramuri din Mexic, fără pregătire fizică, nu doar că a reuşit să termine maratonul de 50 de km, dar a trecut prima linia de finnish. Şi a făcut toate acestea purtând o fustă lungă, tradiţională, şi saboţi din cauciuc reciclat, arată mediafax.

Ramirez, în vârstă de 22 de ani, care lucrează ca ciobăniţă, a apărut la linia de start a ultramaratonului din Publa purtând haine tradiţionale şi echipată doar cu o sticlă de apă şi o basma. Din cele 500 de participante, provenind din 12 ţări, ea atrăgea atenţia tuturor.

Ramirez este considerată a fi una dintre cele mai rapide persoane care aleargă pe distanţe lungi din comunitate, dar nimeni nu s-a aşteptat ca aceasta să câştige, cel puţin nu îmbrăcată în fustă şi purtând sandale de cauciuc. Dar, după şapte ore şi trei minute, femeia a trecut linia de sosire, luând acasă laudele şi admiraţia celor prezenţi, dar şi un premiu în bani de 6.000 de pesos (320 $).

În 2016 ramires a mai reușit o performanță incredibilă. Ea a ocupat locul secund în cadrul unui ultramaraton de 100 de kilometri.

 

Mai multe articole despre:
maraton performanţă papuci kilometri fustă loc secund