MENIU

Incompatibilitate. O judecătoare are soțul anchetat de DIICOT într-un caz de crimă organizată

Avocații medicului german Mario Lutz Helmig – a cărui companie, Aton Gmbh, ar fi fost păgubită de omul de afaceri româno-german, Nikolaus Mann din Timișoara – au formulat contestație în anulare față de decizia definitivă a Curții de apel Alba Iulia prin care Mann a fost achitat, deși la Tribunalul Arad primise 15 ani de detenție pentru delapidare, fals și spălare de bani – potrivit avocaților din dosar.

Principalul motiv al căii extraordinare de atac este faptul că judecătoarea Ioana Stanca Marcu din completul care a dispus achitarea a fost într-o ”relație contencioasă” cu DIICOT, parchetul care a instrumentat dosarul omului de afaceri Nikolaus Mann, – potrivit documentelor consultate de G4media.ro.

Cu o lună înainte de verdictul de achitare din 29 noiembrie 2018, soțul judecătoarei, omul de afaceri Cornel Marcu, a fost reținut de DIICOT Iași într-un dosar de crimă organizată, evaziune fiscală şi spălare de bani, alături de fratele luptătorului de K1, Cătălin Moroșanu. Vezi aici.

Mai mult, la ultimul termen al procesului lui Mann, judecătoarea Ioana Stanca Marcu, aștepta verdictul la contestația împotriva sechestrului impus de DIICOT asupra unei sume de 20.500 de euro. Procurorii sechestraseră banii soțului judecătoarei, însă ea a susținut că suma ar fi fost a ei.

Avocații investitorului german spun că au aflat de starea de incompatibilitate a judecătoarei Marcu abia după ultimul termen al procesului, înainte de pronunțare, când nu se mai putea face nimic.

În plus, ei susțin că și cealaltă judecătoare din complet, Oana Maria Petrașcu, a făcut parte din Colegiul de conducere al CA Alba și a votat pentru repartizarea ei de la Secția Contencios la Secția penală, unde a intrat în dosarul omului de afaceri Nikolaus Mann.

Mai multe articole despre:
judcatoar suspiciune incompatibilitate