MENIU

Scene de groază la meciul Steaua-Rapid

Violențe la meciul Steaua Rapid

Violențe la Steaua-Rapid, meciul de liga a IV-a cu peste 30.000 de spectatori la Arena Națională. Galeriile s-au bătut între ele, iar jandarmii au evacuat sute de fani, utilizând gaze lacrimogene. UPDATE. Jandarmeria a deschis 11 dosare penale după incidente și a aplicat amenzi de 42.000 lei

UPDATE. Jandarmeria Capitalei anunţă că, după evenimentele violente care au aviu loc sâmbătă, pe Arena Naţională, la meciul CSA Steaua – Academia Rapid, a aplicat 77 de sancţiuni contravenţionale, 57 de persoane au interdicţie la evenimente sportive, De asemenea au fost amendaţi organizatorul meciului şi societatea privată de securitate.

"Au fost constatate şi aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 42.480 de lei pentru participarea şi provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafaţa de joc sau injurii şi săvârşirea de acte şi gesturi obscene. 57 de persoane au primit sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţii sportive pe o perioada de 6 luni sau 1 an - 25 persoane -1an, 32 de persoane - 6 luni", anunţă Jandarmeria.

Incidente grave la meciul Steaua-Rapid. Jandarmii au evacuat câteva sute de fani, după o încăierare între galerii la Arena Națională, în care au fost prinși și copii.

Mai puțin de 25 de minute din derby-ul Ligii 4, Steaua - Rapid, au rezistat galeriile până să izbucnească incidentele. Ultrașii celor două rivale s-au bătut cu pumnii și picioarele în tribunele Arenei Naționale.

Galeria Stelei a pătruns peste cea a Rapidului, deși în tribune erau și femei și copii. Mulți dintre ei au fost scoși din tribune pe brațe, iar fanii steliști au fost evacuați de jandarmii, care au intervenit cu gaze lacrimogene. În plus, mai mulți copii au fost scoși din tribune direct pe teren pentru a fi feriți de incidente.

Mulți suporteri au decis să plece înainte de finalul partidei.

La secție au fost duși aproximativ 70-80 de suporteri, cărora li s-au aplicat amenzi contavenționale pentru violențe sau folosirea materialelor pirotehnice.

Potrivit gsp.ro, printre stewarzi s-ar fi aflat inclusiv copii de 17-18 ani! Potrivit unor surse, Jandarmeria ar putea sancționa firma care trebuia să asigure securitatea deoarece aceasta a fost complet depășită de situație.

Inițial, pentru meci erau prevăzuți 350 de stewarzi, dar Jandarmeria a cerut ca numărul acestora să fie suplimentat la 960. Deși violențele din tribune au făcut ca mai mulți copii și bătrâni să fie evacuați pe gazon, observatorul de meci a întrerupt partida doar câteva minute. Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Mai multe articole despre:
STEAUA RAPID meci steaua rapid