MENIU

Incident GRAV la bazinul Rapid: 18 copii au ajuns la spital după ce s-au INTOXICAT cu clor! Poliția ANCHETEAZĂ cazul

Bazinul Clubului Rapid

Situație gravă și total neașteptată, petrecută la un renumit club sportiv din Capitală. Mai mulți copii cu vârste între 3 și 10 ani au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu clor din bazinul Rapid, relatează realitateasportiva.net.

Din informațiile existente până în prezent, vorbim despre 18 copii care au acuzat iritații pe piele, tuse și chiar insuficiență respiratorie după ce s-au prezentat la antrenamente, pe data de 18 octombrie. Apa în bazinul Rapid a fost schimabtă în perioada 16-17 octombrie, iar problemele par să fi apărut ca urmare a concentraţiei de clor, care ar fi depăşit de şase ori limita normală. Mai exact, deși aceasta ar fi trebuit să fie de 0,6%, în acea zi a atins nivelul de 3,6%, după cum spun cluburile de care aparţin elevii, scrie GSP.

,,În decurs de trei zile s-au prezentat, în etape, 18 copii cu intoxicație cu clor. Au fost internați 12 copii cu pneumonie post expunere la vaporii de clor, dintre care 10 au necesitat oxigen. Fiecare a stat internat în medie 3-4 zile. Evoluția a fost favorabilă, ultimii externați au fost duminică”, au precizat reprezentanţii spitalului Grigore Alexandrescu.

,,Nu știm de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am fost și suntem îngrijorați pentru copii. Am făcut și noi verificări interne. Raportul DSP este că analiza apei și produsele care au fost folosite sunt în parametri normali și nu au pus în pericol sănătatea publică. Mai mult de atât nu am ce să vă spun. Încă facem verificări zilnice la apă, să vedem dacă mai apare vreo problemă de genul ăsta”, a declarat Valentina Caciureac, preşedintele celor de la CS Rapid.

Poliția Capitalei a emis un comunicat în care anunță că, după sesizările părinților, s-a declanșat o anchetă.

"În data de 19 octombrie, Secția 20 Poliție a fost sesizată de către o unitate spitalicească cu privire la faptul că la camera de gardă au fost aduși de părinți, trei minori, ce prezentau simptomatologie specifică unei expuneri la vapori de clor. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției, iar din primele date a rezultat faptul că minorii au participat la antrenamente de înot, la un bazin din sectorul 6. Au fost declanșate cercetări , din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Ulterior, aceeași unitate sanitară a informat subunitatea de poliție cu privire la faptul că alți  minori au fost prezentați la camera de gardă, cu aceleași simptome. Au fost prelevate probe de apă din bazin, fiind sesizată și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Urmare probelor administrate în cauză, cercetările sunt continuate de Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu", se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei. 

Mai multe articole despre:
bazin apa bazin rapid copii intoxicati clor