MENIU

ÎNCHISOARE după ce au făcut un grătar în pandemie. Români condamnați în Belgia

Decizie aspră a instanței din Belgia pentru 18 români care nu au respectat măsurile anti-Covid

18 români care au făcut grătar în Belgia, deși autoritățile impuseseră restricții drastice, vor merge la închisoare. Aceștia au petrecut de Paște, iar vecinii au alertat poliția. Pentru că niciunul nu a plătit amenda de 250 de euro, cazul a ajuns în instanță, relatează Realitatea Plus. 

Petrecerea dată de români a avut loc de Paște, anul trecut, la scurt timp după ce autoritățile din Belgia au impus restricții dure din cauza pandemiei. Atunci au fost închise localurile și au fost interzise petrecerile. Alarmați de gălăgia din curtea românilor, vecinii au sunat la poliție.

Inițial, oamenii legii au stabilit împreună cu participanții să achite amenda amiabilă de 250 de euro de persoană. Niciunul nu a plătit, așa că s-a ajuns în instanță. Judecătorul a hotărât ca cele 18 persoane să fie condamnate la câte o lună de închisoare, dar și la plata unei amenzi de 960 de euro fiecare.

Restricțiile în Belgia sunt dure, o spun și oficialii de la noi din țară.
”În Bruxelles nu ai unde să servești masa. Ca niciodată, două treimi din hoteluri sunt închise că n-au clienți. În Bruxelles, dacă te-a prins poliția fără mască pe stradă, dormi în arestul lor”, a explicat, la Realitatea Plus, europarlamentarul Traian Băsescu.