MENIU

Încercare de mușamalizare după accidentul de la Cariera Tismana - Un angajat s-a electrocutat

Încercare de mușamalizare după accidentul de la Cariera Tismana

Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia a fost rănit grav după ce s-a electrocutat în timp ce se afla la locul de muncă. Bărbatul a ajuns cu arsuri grave la spital, iar medicii au decis să-l transfere la Bucureşti. Sunt încercări de mușamalizare a cazului, potrivit unor surse Realitatea PLUS.

„Nu știu dacă s-a încercat mușamalizarea pentru că nu avea cum să nu se afle. Nu avea el ce să caute în stație să facă decuplare atât timp cât era nou angajat. Cfl-istul e de vină”, a spus Alin Munteanu - președinte Cartel Alfa Gorj.

Accidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineții și s-a aflat despre el în a doua parte a zilei, după ce au început verificările jurnaliștilor. Presa locală are indicii potrivit cărora s-a încercat să se ascundă evenimentul.

ITM Gorj a reacționat după câteva ore de la incident printr-un comunicat de presă.

„La Societatea Complexul Energetic Oltenia, la Unitatea Minieră de Carieră Rovinari, Sector Tismana, în jurul orei 9,40, în timpul efectuării unei intervenţii la un tablou electric de 6kv, aferent unui echipament de muncă CBS din circuitul tehnologic al excavatorului 1400-02, s-a produs arc electric. Arcul electric produs l-a ars pe electricianul prezent la faţa locului pe ambele braţe, pe faţă şi pe piept.

Acesta este angajat al Complexului Energetic Oltenia din iulie 2022. Victima a fost adusă la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, ulterior a fost transportată la un spital din Bucureşti. Evenimentul a fost comunicat instituţiei noastre, iar potrivit prevederilor legale evenimentul va fi cercetat de către o comisie nominalizată de către angajator şi avizată de către ITM Gorj”, au transmis inspectorii de muncă de la ITM Gorj.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au precizat că bărbatul a fost adus la UPU, a primit îngrijiri medicale, dar medicii au decis să îl transfere la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani efectua o revizie la instalația electrică a unui utilaj.

Mai multe articole despre:
accident munca tismana electrocutare musmalizare