MENIU

Ioan Niculae, în fața instanței: Dosarul Romgaz, o ţintă economică. Au vrut să distrugă...

<p>Ioan Niculae</p>
Bica: Nu-l cunoşteam pe Videanu, mi s-a părut arogant, am &icirc;ntrebat cum de n-a fost arestat

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că dosarul Romgaz a fost o ţintă economică, ce a avut ca scop distrugerea industriei naţionale de îngrăşăminte. 

"Acest dosar a fost sută la sută un dosar economic. O țintă economică precisă pe care, din păcate, au reușit să și-o atingă. De fapt, ei nu au vrut să facă altceva decât să distrugă industria de îngrășăminte. Acum țara este plină de îngrășăminte din Turkmenistan, Kazahstan, Uzbekistan, Rusia, Egipt, Georgia. O activitate economică ce se cifra la miliarde de euro anual, cu fabrici românești, a fost pusă pe butuci din cauza unui interes pur economic. Nu știu dacă au fost vizate și persoane, dar sigur a fost vizată activitatea noastră economică. Vă dau un singur exemplu — la nivelul anului 2012, înainte de a se începe această nebunie, Interagro încheia cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde dolari, fiind vorba de îngrășăminte care asigurau necesarul în România, plus export. Acum nu mai producem nimic. Toate îngrășămintele vin din import. Acest scop a fost atins, nu știu dacă mai au și scopul ca persoanele care desfășoară această activitate să fie distruse", a spus Ioan Niculae, poutrivit Agerpres.

Declarația a fost făcută la ieșirea din sediul Instanței supreme, unde a avut loc primul termen în cameră preliminară în cazul dosarului Romgaz în care Ioan Niculae este judecat alături de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Pe 9 iunie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Ioan Niculae, Marin Mirea, Dan-Victor Alesandru, Viorel Palașcă, Adriean Videanu, Ioana Apan, Alpar Kramer, Francisc Toth, Lucian Adrian Stancu, Marius Leonte Veza, Lucia Ionașcu și persoana juridică SC Interagro SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată și complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.

Potrivit DIICOT, prejudiciul adus Romgaz se ridică la suma de 282.630.330 lei.

Mai multe articole despre:
null