MENIU

Începe înscrierea copiilor de 5-6 ani în clasa pregătitoare. Ce trebuie să ştie părinţii

Luni începe înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020. De azi, părinții pot începe completarea cererii de înscriere fie online, fie sub formă fizică, la școala unde doresc să-şi înscrie copiii.

Părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa înscrierea online (formularul este disponibil AICI) sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului.

Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ în care se dorește înscrierea, în prezența părintelui și a unui membru al comisiei (cel puțin), zilnic, între orele 8-18, de luni până vineri.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se face sub coordonarea Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în perioada 26 februarie - 20 martie.

Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au misiunea de a asigura permanent, corect şi cât mai rapid, informarea şi consilierea părinţilor în chestiuni de aplicare a metodologiei de înscriere.

Alte informații utile, grupate într-o secțiune ce sintetizează metodologia și calendarul de înscriere, sunt publicate AICI.