MENIU

Incendiul de la rafinăria Petromidia: un rănit, în stare gravă. Care e starea celorlalte victime

Una dintre victimele incendiului de pe platforma Petromidia se află în stare gravă, având arsuri de căi respiratorii inferioare şi superioare. Starea celorlalţi doi răniţi este stabilă.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani, aflat în stare gravă, este internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Pacientul este în stare staționară, intubat și sedat pentru ventilarea mecanică, informează Ministerul Sănătăţii.

În urma bronhoscopiei efectuate marţi, au fost constatate arsuri ale căilor respiratorii superioare și inferioare. De asemenea, victima are arsuri de gradul IIB-III pe 23-25% din suprafaţa corpului.

La Spitalul de Arşi sunt internaţi doi bărbaţi de 34, respectiv 58 de ani. Ambii pacienți sunt stabili și urmează să fie supuşi unor intervenții chirurgicale în cursul acestei zile. Bărbatul în vârstă de 58 de ani a beneficiat și de un consult oftalmologic în urma căruia nu au fost constatate leziuni grave.

Amintim că marţi dimineaţă, o a patra victimă a accidentului de la Petromidia a decedat la Spitalul Bagdasar-Arseni. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani, care suferise arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. Acesta a făcut un stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Cei patru răniţi în incendiul produs luni seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari, au fost aduşi marţi dimineaţă la cele două spitale din Capitală.

O echipă de control de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa a demarat o serie de verificări pe platforma de la Petromidia. Cazul este cercetat, în materie penală, şi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit primelor cercetări, anchetatorii au stabilit că, luni după-amiază, în jurul orei 18.00, pe platforma 1 DAB din RafinăriaPetromidia, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu.

Totodată, reprezentanţi ai INSEMEX Petroşani urmează să facă o expertiză pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul de la rafinărie.