MENIU

Incendiul de la Ferma Dacilor. Primul mesaj al lui Cornel Dinicu după ce a obținut arestul la domiciliu

Cornel Dinicu a obținut arestul la domiciliu. Foto/Inquam

Patronul de la Ferma Dacilor a fost plasat în arest la domiciliu, după ce a contestat măsura arestului preventiv. 

Acum câteva zile, Cornel Dinicu a fost scos din arest si dus la Ferma Dacilor pentru prima dată de la tragedia in care au murit 8 oameni, pentru reconstituire.

Cornel Dinicu spune în continuare ca este nevinovat și consideră că incendiul a fost provocat de o mână criminală. Tot în arest la domiciliu se află și alți doi dintre angajații de la pensiunea deținută de Cornel Dinicu. Cei 3 sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

„Nu am probe. Specialiștii trebuie să găsească. Vreau doar să-mi strâng copiii în braţe. Este un moment extrem de greu”, a precizat Cornel Dinicu.

Cornel Dinicu și-a pierdut fiul în incendiul de la locația pe care a construt-o, iar la cercetarea de la fața locului, când a fost găsită una dintre patinele copilului său, a izbucnit în lacrimi.

„Transmit condoleanțe tuturor familiilor celor care au murit în incendiu și aștept ca Justiția din România să își facă treabă și să găsească vinovații care au dus la producerea acestei tragedii”,  a declarat Dinicu, la scurt timp după ce a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu, conform sursei citate.  Decizia instanței prin care Cornel Dinicu scapă de arest preventiv este definitivă.

Citește și: Momente cruciale în ancheta de la Ferma Dacilor. Cornel Diniciu, scos din arest pentru o expertiză la faţa locului - SURSE

Ce interdicții are patronul de la Ferma Dacilor

Magistrații au decis să înlocuiască măsura de arest preventiv în cazul lui Cornel Dinicu cu cea de arest la domiciliu. Pe durata arestului la domiciliu, Cornel Diniciu nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar și nu poate părăsi domiciliul fără încuviințarea instanței. În dosarul „Ferma Dacilor” , cercetați mai sunt  fostul primar la comunei Gura Vadului, Constantin Lungu , dar și actualul edil, Nicolae Marius Sora.

Anchetatorii au stabilit că pensiunea a funcționat mai bine de un deceniu fără autorizații de securitate la incendiu şi de construcție. În incendiul devastator și-a pierdut viata și fiul lui Cornel Dinicu.