MENIU

Incendiu puternic în insula Thassos - Clipe de panică pentru turiștii români din Grecia - VIDEO

Incendiu puternic în insula Thassos - Clipe de panică pentru turiștii români din Grecia - VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit pe insula Thassos, unde turiștii români au trecut prin momente de panică după ce au văzut flăcările din hotelurile unde erau cazați. 

După mai multe luni de secetă cauzată de temperaturile ridicate şi de vânturile puternice, condiţiile ar putea transforma orice mic incendiu într-un incendiu forestier masiv, au declarat joi meteorologii la postul de radio naţional.

Insula din nordul Mării Egee este acoperită de păduri dese. Nori groşi de fum puteau fi zăriţi de la mare depărtare în dimineaţa zilei de joi, a relatat presa locală.

Alarma a sunat în miez de noapte pe insula grecească Thassos, iar mai multe echipaje de pompieri încearcă, de ore întregi, să stingă focul. Din primele informații, mai mulți voluntari au vrut să ajute la lichidarea focurilor, iar câțiva dintre aceștia au fost răniți. Thassos este o insulă preferată de majoritatea românilor care își petrec concediile în Grecia.

 

Nicio persoană nu a fost rănită până în acest moment, a declarat pentru prostul public de radio primarul insulei, Lefteris Kyriakidis, potrivit DPA , citată de Agerpres.

Pentru stingerea incendiilor din Thassos interveneau joi șase avioane, şase elicoptere şi sute de pompieri şi voluntari, precum şi unităţi militare au fost mobilizate pentru stingerea incendiului, a precizat joi departamentul de pompieri.



Din cauza schimbărilor climatice și a temperaturilor caniculare, în acest an, în Grecia au izbucnit mai multe incendii de vegetație, au ars peste 13.000 de hectare. Mai multe incendii ar fi fost acţiuni de incendiere premeditată.