MENIU

Incendiu la un tren în mişcare, în judeţul Bistriţa-Năsăud - Călători, evacuaţi / Precizările CFR

Incendiu la un tren în mişcare, în judeţul Bistriţa-Năsăud - Călători, evacuaţi / Precizările CFR

Pompierii intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un tren, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

UPDATE 20.30 - În trenul accelerat care circula pe ruta Galați - Cluj se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării și au refuzat transportul la spital. 

Pasagerii au fost transportați cu un microbuz aparținând ISU Bistrița Năsăud în orașul Beclean, pentru a-și continua deplasarea spre destinație cu alte mijloace de transport.

Intervenția pompierilor militari a fost dificilă din cauza accesului greu la locul solicitării, dar și din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică.
După ce s-au luat toate masurile de siguranță, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total).

Pentru stingerea incendiului pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD.

„Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren pe raza localităţii Cociu. Din primele informaţii incendiul se manifesta la două vagoane”, a transmis, marţi, ISU Bistriţa-Năsăud.

Sursa citată a precizat că, în momentul izbucnirii incendiului, trenul se afla în mişcare.

„În tren se aflau 20 de persoane care au fost evacuate, acestea nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale”, au mai precizat pompierii, intervenţia fiind în plină desfăşurare.

Trenul IR 1830 circula pe distanța Galați - Deda - Cluj și a oprit în linie curentă între Mogoseni și stația Beclean, s-a aprins vagonul 3, apoi focul s-a extins la vagonul 2. Pasagerii au fost evacuați, fără victime, potrivit primelor informații.

Precizările CFR:

Astăzi, 23 ianuarie 2024, în halta Cociu (pe secția Salva-Beclean pe Someș), s-a produs un început de incendiu la un vagon din compunerea trenului IR 1830 Galați – Cluj Napoca.

Din primele informații de la personalul CFR Călători prezent la fața locului, cea mai probabilă cauză este o sursa externă vagonului, începutul incendiului fiind semnalat în zona cabinei Wc. A fost solicitată intervenția pompierilor.

Pentru analiza în detaliu a începutului de incendiu se va constitui o comisie de cercetare.

Călătorii vor fi preluați cu mijloace auto, puse la dispoziție de CFR Călători, spre destinațiile dorite. De asemenea, CFR Călători va asigura produse preambalate și băuturi calde pentru călători.

Mai multe articole despre:
incendiu tren bistrita