MENIU

Incendiu la un spital privat din Cluj, a fost activat planul roșu de intervenție. Zeci de pacienți evacuați - VIDEO

Foto: ISU Cluj
Foto: ISU Cluj

Un incendiu puternic a izbucnit la un spital din Cluj. A fost activat planul roșu de intervenție, iar salvatorii au scos de urgență zeci de pacienți. 20 dintre aceștia au fost transportați în cel mai scurt timp către alte spitale. Câteva saloane s-au făcut scrum, iar în doar câteva minute întreaga unitate medicală a fost invadată de fum. Pompierii au stins flăcările după mai bine de o oră, iar o anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele și pagubele incendiului. 

Un incendiu produs la un spital privat din Cluj-Napoca (Spitalul Humanitas) a generat activarea PLANULUI ROȘU pentru intervenții în situații de urgență.

„Au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul”, au precizat oficiali ai ISU Cluj, în direct la Realitatea Plus.

 

În jurul orei 23.20 incendiul a fost lichidat.

În câteva minute, tot spitalul a fost invadat de fum. O ieșire de la parterul clădirii a fost blocată de incendiu, iar pompierii au evacuat de urgență toți cei 29 de pacienți internați. 20 dintre aceștia au fost transferați către alte spitale, 4 dintre oameni erau internați în stare gravă la ATI.

Câteva saloane au fost devastate de flăcări.

Spitalul privat era dotat cu aparatură medicală de ultimă generație și dispunea de condiții și standardelor europene, transmit reprezentanții instituției sanitare. Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili de la ce a pornit incendiul și care sunt pagubele produse. 

Mai multe articole despre:
incendiu spital cluj cod rosu pompieri