MENIU

Incendiu pe Aeroportul din Cluj! A luat foc trenul de aterizare al unui avion cu peste 100 de pasageri - Traficul aerian, RELUAT - FOTO/VIDEO

Incendiu tren aterizare avion aeroport Cluj
Incendiu tren aterizare avion aeroport Cluj
Incendiu tren aterizare avion aeroport Cluj

La un pas de o tragedie. Trenul de aterizare al unui avion care se pregătea să aterizeze pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a luat foc, în aceast seară. Pasagerii au fost evacuați imediat. Din fericire, niciunul dintre ei nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Planul Roșu de intervenții, la care s-a recurs inițial, a fost dezactivat odată cu lichidarea incendiului. Aeroportul a fost redeschis în jurul orei 22.30 după ce aterizările și decolările au fost amânate după incident. S-a aflat și cauza incendiului. 

Incendiul de pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost provocat de explozia pneurilor trenului de aterizare. Aceasta este concluzia analizei făcute în urma incidentului de vineri seară de pe aeroportul clujean, de la ora 19.35. Niciuna dintre cele 119 persoane de la bordul aeronavei nu a fost rănită. Aeroportul a fost redeschis în jurul orei 22.30.

„Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit un incident în timpul operaţiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat şi au luat foc. Echipajul de pompieri al Aeroportului Internaţional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp şi a aplicat procedurile specifice situaţiilor de urgenţă. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roşu de urgenţă, la faţa locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri şi 6 membri ai echipajului care au fost evacuaţi în siguranţă. În acest moment Aeroportul Cluj este închis traficului aerian şi urmează să fie redeschis în jurul orei 22,30.

Directorul General al Aeroportului Internaţional Cluj, domnul David Ciceo, a declarat că apreciază în mod deosebit intervenţia pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute şi au reuşit să stingă incendiul în timp record. Datorită acţiunii lor profesioniste nu au existat victime şi aeronava nu a suferit deteriorări", potrivit unui comunicat de presă, transmis de conducerea aeroportului după ședința operativă în urma incidentului. 

UPDATE: Urmare a incidentului aviatic produs în municipiul Cluj-Napoca, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj/CJ - la ora 20.25 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție. Incendiul a fost lichidat. 

Au fost evacuați cei 113 pasageri aflați la bordul aeronavei, niciunul dintre aceștia neavând nevoie de îngrijiri medicale.

"Având în vedere că aeronava avariată blochează unica pistă a aeroportului, aterizările și decolările au fost amânate. Are loc ședința operativă a conducerii aeroportului, în urma căreia se vor decide măsurile ce urmează a fi luate", susțin reprezentanții aeroportului.

Știrea inițală

Potrivit presei locale, incendiul a avut loc la un avion care ateriza la Cluj, focul fiind localizat la trenul de aterizare.

Incendiul a fost lichidat de către pompierii serviciului SPSU al aeroportului, dar la fața locului au intervenit și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

”Toți pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale”, a afirmat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

 

Mai multe articole despre:
cluj incendiu tren aterizare avion cluj