MENIU

Incendiu la penitenciarul Giurgiu! Deținuții au dat foc în semn de protest

Mai mulți deținuți încarcerați în Penitenciarul Giurgiu au dat foc, în semn de protest, la mai multe materiale textile, pe care le-au ținut la geamurile celulelor.

UPDATE: O anchetă internă a fost declanşată la Penitenciarul Girugiu după ce, marţi seară, mai mulţi deţinuţi au incendiat hârtii, apoi le-au aruncat pe fereastră, aceştia riscând sancţiuni pentru abateri disciplinare.

Inspectorul principal Carmen Utoiu, ofiţer de presă la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat că, marţi seară, mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu au aprins materiale textile şi hârtie la ferestrele camerelor de deţinere, dar aceştia s-au liniştit după ce gardienii au discutat cu ei, scrie News.ro.

Ea a precizat că nu a fost necesară intervenţia în forţă, iar în prezent activitatea în unitatea de detenţie se desfăşoară normal.

În urma discuțiilor cu reprezentanții penitenciarului, protestul spontan al deținuților a fost oprit la scurt timp.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) nu au dat informații referitoare la motivele care i-au determinat pe deținuți să protesteze.

Duminică, 3 iulie, un incindent asemănător a avut loc la Penitenciarul Rahova, acolo unde o persoană încarcerată și-a incendiat celula. În urma incidentului, 67 de deţinuţi au fost evacuaţi. Totodată, 11 gardieni au fost duşi la spital.

Mai multe articole despre:
incendiu deţinuţi protest