MENIU

Incendiu la Club Colectiv. Patronii, audiați la Parchet. Nu aveau autorizație pentru show pirotehnic

<p>Mărturie şocantă: "Oamenii nu s-au panicat din primul moment, nu au ieşit imediat"</p>

Patronii şi administratorul clubului în care s-a petrecut tragedia au fost audiați în această dimineaţă de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Capitalei.

UPDATE: Ancheta în cazul incendiului de la Club Colectiv a fost preluată de Parchetul General. Imaginile de pe camerele se supraveghere au fost, de asemenea, preluate de Parchet.

Raed Arafat a anunţat în această dimineaţă că nu exista autorizaţie pentru efecte pirotehnice în club.

"La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, nu figurează la acest moment niciun document, nicio solicitare pentru autorizarea activității care se desfășura în locația respectivă. Mai mult nu am să intru în detalii pentru că este o anchetă care este în mers. Nu e normal, am verificat dacă era emisă o autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al municipiului București și al județului Ilfov și nu există documente la acest moment care să fie depuse, solicitate, să fie cerut un punct de vedere sau o aprobare din partea ISU", a declarat Raed Arafat, după reuniunea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri seară la clubul #colectiv din Capitală, din strada Tăbăcarilor. 27 de oameni au murit, 184 au ajuns la spital, dintre care 146 au rămas internate. Unele dintre acestea sunt grav rănite. 

Potrivit MAI, la acest moment, 146 de persoane au rămas internate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu.

Ministerul Sănătății a făcut apel pentru donarea de sânge. Potrivit lui Raed Arafat, donarea de sânge nu se face la spitale ci, azi, de la ora 8.00, la Institutul de Transfuzii şi Hematologie.

Parchetul a deschis un dosar de urmărire penală pentru faptele de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.