MENIU

Incendiu în "Delta Bucureștiului". Aproximativ cinci hectare au fost distruse

<p>Incendiu &icirc;n "Delta Bucureștiului". Aproximativ cinci hectare au fost distruse</p>

Un incendiu a izbucnit, miercuri, în jurul ore 14.00, și a distrus circa cinci hectare din Delta Bucureștiului, aflată în albia fostului lac Vacărești. Încă nu se cunosc cauzele care au dus la declanșarea incendiului și nu au fost înregistrate victime, informează HotNews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, Marian Adrian, a declarat că incendiul a izbucnit, în jurul orei 14.00, iar, după o ora de luptă cu flăcările, acesta a fost stins.

"Pentru stingerea focului s-a intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă. Au fost afectate patru-cinci hectare, însă nu este o suprafață compactă, ci pâlcuri. Nu sunt victime. Deocamdată nu cunoaștem din ce cauză a izbucnit incendiul", a spus purtătorul de cuvânt al ISU.

În luna septembrie 2014, un alt incendiu a avut loc, în Delta Bucureștiului, atunci fiind distruse zeci de hectare de vegetație și omorâte mai multe animale. Societatea civilă a cerut autorităților să pună pază permanentă, în respectiva zonă, și să instituie un regim de protecție temporara, însă nu s-a întâmplat nimic.

"Delta Bucureștiului", cum a fost numită fosta albie a lacului Văcărești, este în curs de a fi desemnată arie naturală protejată, însă, proiectul a întâmpinat blocaje. Mai exact, Consiliul General al Municipiului București nu și-a dat acordul pentru ca zona să devină arie naturală protejată, iar Guvernul nu a dat hotărârea prin care Delta Vacăreștiului să capete acest statut. Valoarea acestui ecosistem, care adăpostește specii rare de păsări și o faună neobișnuite pentru o metropolă atât de aglomerată, a fost certificată de avizul Academiei Române.

Mai multe pe HotNews.ro.