MENIU

Incendiu devastator la fostul Stadion Republican din Chișinău. Număr record de autospeciale prezente

Incendiu în centrul capitalei Republciii Moldova. Potrivit primelor informații, grămada de crengi uscate depozitate după ninsorile din luna aprilie pe fostul stadion republican din strada București a luat foc, inforemază independent.md.

UPDATE: Incendiul de pe stadionul Republican a fost lichidat, potrivit serviciului de presă al SPCSE, nu mai există risc de extindere a focului.În total a fost afectată o suprafață de 6 mii metri pătrați. Echipele de pompieri și salvatori mai sînt prezente la fața locului pentru monitorizare.

În teren mai activează și unități de tehnică grea, pentru lichidarea consecințelor. Toate circumstanțele prodcerii incendiului urmează să fie stabilite, relatează publicația noi.md.

UPDATE: Procuratura municipiului Chișinău s-a autosesizat în cazul incendiului care a avut loc azi dimineață pe stadionul Republican din Capitală.

Autorităţile iau în calcul atât versiunea că incendiul ar fi izbucnit în urma unui accident, cât și versiunea unui act premeditat, cu rea intenție. Pompierii continuă să muncească și la această oră la stingerea focului. 

Primul apel a fost înregistrat la Serviciul Pompieri, la ora 4:16, iar la 4:30 aceștia deja începeau să stingă flăcările, conform deschide.md. 

Potrivit informațiilor preliminare, au ars circa 40% dintre crengile depozitate acolo, iar celelalte 60% au fost salvate. 

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat în direct la Publika TV că, pe parcursul zilei, responsabilii de la Primărie vor fi convocați în ședințe pentru a găsi soluții pentru celelalte platouri. 

Este deja al treilea caz de acest fel, după ce anterior au ars crengile depuse la Buiucani şi lângă Cimitirul Sf. Lazăr.

Conform publicației on line, independent.md, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a sosit la fața locului la ora locală 04.30 cu un număr de 16 autospeciale de intervenție, având un efectiv de peste 80 de persoane.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au fost formate 4 sectoare de luptă, iar datorită intervenției eficiente, care a durat ore întregi, focul este ținut sub control.

Conform datelor operative ale Serviciului Situații Excepționale nu au fost înregistrate victime. Întreaga garnizoană a Serviciului Salvatori și Pompieri este ridicată în regim de alertă.

Viceprimarul Nistor Grozavu a solicitat măsuri de urgență pentru a nu permite extinderea incendiului, dar și a preveni alte incendii în locurile unde au fost depozitate crengile din oraș.

 

Știre în curs de actualizare.

Mai multe articole despre:
incendiu Chişinău Republica Moldova