MENIU

Incendiu devastator în California. Pompierii se luptă de câteva zile cu flăcările puternice - VIDEO&FOTO

Sursa foto: Twitter / The New York Times

Cei mai mari copaci din lume sunt în pericol. Un incendiu de amploare a izbucnit în California, iar pompierii se luptă de câteva zile să îl stingă pentru a nu se extinde către pădurea cu sute de copaci sequoia. În ultimele 24 de ore, flăcările și-au dublat intensitatea și au mistuit mai bine de 650 de hectare. 

Incendiul a izbucnit pe 7 iulie, iar flăcările se extind spre pădurea Mariposa și amenință cel puțin 500 de sequoia gigantici care au chiar și 2.000 de ani vechime, potrivit CNN.

Intervenția pompierilor în zonă este dificilă din cauza terenului greu accesbil. Locuitorii și turiștii dintre-un camping din apropiere au fost evacuați, iar fumul gros a înrăutățit calitatea aerului din regiune.

„Da, sunt în Pădurea Mariposa, locul unde se află cei mai mari copaci Sequoia și chiar acum incendiul din Washburn este aproape lichidat, iar pompierii se luptă să-l oprească definitiv”, a precizat Garrett Dickman, ecologist forestier, Parcul Național Yosemite.

Deocamdată, niciun copac Sequoia nu a fost distrus și se investighează cauza izbucnirii flăcărilor. Autoritățile spun, totuși, că vremea caldă și uscată face dificilă controlarea incendiilor. Anul trecut, mii de sequoia gigantici au fost distruși în incendiile din California. 

Mai multe articole despre:
california incendiu california incendiu pompieri