MENIU

INCENDIU DE PROPORȚII la un cunoscut restaurant din Târgu Jiu! Pompierii au rămas fără apă chiar în mijlocul intervenției

Pomperi

Un cunoscut restaurant din localitatea Băleşti, de lângă municipiul Târgu Jiu, a fost distrus de flăcări, noaptea trecută, chiar înainte de inaugurare. Focul s-a extins cu repeziciune în clădirea care urma să fie inaugurată peste câteva zile. Pompierii au asistat neputincioși la dezastru, minute în șir, pentru că nu aveau suficiente mașini de stingere.

Martorii au fost revoltaţi de faptul că pompierii erau prezenţi la faţa locului, dar nu puteau să acţioneze pentru că nu aveau apă.

La faţa locului au intervenit cinci echipaje de la Târgu Jiu şi Motru.

„În jurul orelor 23:35, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei construcții din satul Tămășești, comuna Bălești. Imediat, au fost direcţionate la fața locului 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoplatformă pentru lucru la înălțimi din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta generalizat la acoperișul construcției, cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate și la un depozit de cherestea aflat în imediata apropiere. Având în vedere amploarea și pericolul evenimentului, au fost suplimentate forţele de intervenţie cu alte 3 autospeciale din cadrul subunităţilor noastre din Motru, Tismana şi Hurezani.  Colegii noștri au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se propagarea acestuia la construcțiile învecinate. A ars acoperişul clădirii pe o suprafaţa de aproximativ 1300 mp, materiale textile, aparatură electronică și electrocasnică și mobilier care erau depozitate la etajul clădirii. Prin eforturile depuse de către colegii noștri s-a reușit lichidarea incendiului în limitele găsite fiind salvate celelalte construcții“, au anunţat reprezentanţii ISU Gorj.

Nu au fost înregistrate victime.