MENIU

VIDEO | INCENDIU uriaș lângă Timișoara, la o fostă fabrică de țigări. Degajări mari de FUM - Mesaj RO-ALERT

INCENDIU de proporții în Timișoara! O fostă fabrică de țigări a luat foc, degajări mari de FUM
INCENDIU de proporții în Timișoara! O fostă fabrică de țigări a luat foc, degajări mari de FUM
INCENDIU de proporții în Timișoara! O fostă fabrică de țigări a luat foc, degajări mari de FUM
INCENDIU de proporții în Timișoara! O fostă fabrică de țigări a luat foc, degajări mari de FUM

Un incendiu puternic s-a produs joi după-amiază la o fostă fabrică din apropiere de Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență. A fost emis și mesaj RO-ALERT din cauza fumului dens și înecăcios degajat.

UPDATE Incendiul a fost lichidat. Potrivit IGSU, în urma măsurătorilor efectuate, nu au fost identificate valori ridicate de poluare în atmosferă.

UPDATE: În jurul orei 20.00, incendiul a fost localizat, fiind astfel eliminat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătați.

Un incendiu puternic a izbucnit joi după-amiază la ieșirea din Timișoara spre Săcălaz, pe DN 59, la km 5. Flăcările au cuprins o hală din incinta unei foste fabrici de țigări, potrivit tion.ro. Suprafața afectată de incendiu are aproximativ 1.600 metri pătrați. 

Alarma a fost dată joi după-masă, în jurul orei 16.55. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă și posibilități de propagare. 

În hala de lângă cea care a fost cuprinsă de flăcări este depozitat azotat de amoniu lichid, mase plastice și pesticide, substanță care poate face ravagii dacă explodează, în cazul extinderii flăcărilor.

Purtătorul de cuvînt ISU Timiș, Zorița Mircov, a declarat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că deocamdată nu există pericol de explozie în incendiul care a izbucnit la fosta fabrică de țigări.

Salvatorii au reușit să scoată azotatul de amoniu și pesticidele înainte ca focul să se extindă la zona în care erau depozitate.

Sursă Video: Facebook/teleeuropanovatimisoara

La fața locului, peste 50 de pompieri salvatori intervin cu 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscară, 2 autoscări, 1 echipaj CBRN și 1 ambulanță SMURD. Au fost mobilizate și alte 3 autospeciale de stingere de la ISU Arad. De asemenea, la fața locului acționează și 3 servicii voluntare pentru situații de urgență.

Din primele informatii nimeni nu a fost ranit, angajatii iesind singuri din incinta, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Potrivit unor martori oculari, focul a pornit dintr-o încăpere în care erau depozitate aparate electronice pentru jocuri de noroc.

DSU a emis și un mesaj RO-ALERT pentru evitarea zonei din cauza degajării uriașe de fum. Autoritățile au avertizat timișorenii care locuiesc în cartierul Ronaț să închidă ușile și ferestrele, dar și gurile de aerisire.

”Incendiu major cu degajări de fum produs la fosta fabrică de ţigări, la ieşirea din Municipiul Timişoara, DN59 Km5. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare”, se arată în mesajul Ro-Alert.

Știre în curs de actualizare

Sursă Foto/Video: Facebook.com/INFO TRAFIC JUD. TIMIS, Tele Europa Nova, Opinia Timișoarei, Timiș Online