MENIU

Incendii devastatoare în California. Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa. Imagini şocante

Incendiile din California continuă să facă ravagii. 50 de oameni şi-au pierdut viaţa în flăcări, iar peste 9 mii de clădiri au fost transformate în cenuşă.

Totodataă, peste 50 de mii de case sunt în pericol. Imaginile publicate de CNN arată flăcările ajunse la marginea unei autostrăzi pline, în timp ce elicoptere aruncă apă într-o încercare disperată să controleze focul şi să evite o tragedie. Fumul gros îngreunează circulaţia şoferilor care încearcă să fugă din calea incendiului. Din fericire, pompierii au reuşit să oprească flăcările, care nu s-au extins la autostradă. 

Apar tot mai multe filmuleţe cu familii nevoite să treacă prin zidul de flăcări pentru a scăpa de incendii. Peste 300 de mii de oameni au fost evacuaţi din zonele afectate. 

Cel mai mare dintre cele trei incendii care pârjolesc statul California este controlat de pompieri doar în proporţie de 35 la sută, însă vegetaţia uscată şi vântul puternic fac eforturile autorităţilor aproape inutile. Aceasta deşi 8 mii de oameni au fost mobilizaţi pentru a-l stinge.

Meteorologii nu vin cu veşti bune. Aceştia au avertizat că vântul uscat Santa Ana se va intensifica şi ar putea ajunge, la rafală, la viteza unui uragan. În aceste condiții, flăcările sunt imposibil de stăpânit. 

 

Mai multe articole despre:
incendiu California incendii