MENIU

Incendii de vegetație în statul american California. Elicoptere militare au evacuat zeci de persoane

incendii california

Zeci de persoane care au rămas izolate din cauza unui incendiu de vegetaţie în nordul statului american California au fost evacuate cu mai multe elicoptere în cursul zilei de duminică, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Elicopterele militare au evacuat până în prezent 63 de persoane din zona lacului de acumulare Mammoth Pool din Parcul Naţional Forestier Sierra, la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Fresno, au anunţat Pompierii din acest oraş californian prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

În rândul celor evacuaţi se aflau două persoane care au suferit răni grave şi alte 10 care prezentau răni moderate, potrivit aceleiaşi surse.

"Aparatele de zbor au plecat din nou pentru a continua operaţiunile de salvare. Numărul persoanelor rămase în acea zonă nu este cunoscut", au adăugat pompierii americani.

Biroul şerifului din districtul Madera a precizat pe Facebook că aproximativ 150 de persoane au rămas izolate în acel sit natural foarte popular şi i-a îndemnat pe turişti să evite regiunea afectată de incendii, scrie Agerpres.

Garda Naţională din California a folosit elicoptere Chinook pentru operaţiunea de salvare, a precizat pe Twitter generalul Daniel Hokanson, directorul biroului naţional al Gărzii Naţionale. Incendiul a izbucnit vineri pe un teren accidentat, în contextul în care statul american California se confruntă în acest weekend cu un nou val de căldură.

Mai multe articole despre: