MENIU

Incendierile ilegale, urmărite cu DRONE. Cum va supraveghea Garda de Mediu calitatea aerului și poluarea din România

Garda de Mediu cumpără drone pentru supravegherea poluării

Garda de Mediu va cumpăra zeci de drone pentru a supraveghea calitatea aerului şi nivelul de poluare din România. Șeful instituției, Octavian Berceanu, a atras atenția că acestea vor fi folosite și pentru identificarea incendierilor ilegale.

Berceanu a anunțat că vor fi cumpărate aproape 50 de drone dotate cu senzori de ultimă generaţie. Acestea vor zbura deasupra întregii țări și vor fi folosite inclusiv pentru supravegherea incendierilor ilegale şi realizarea de hărţi cu zone de risc

”Avem nevoie de drone. Vom cumpăra drone cu senzori pentru calitatea aerului, senzori pentru gaze, senzori termali, ca să ne dăm seama unde sunt arderile respective şi senzori multispectrali”, a anunțat Berceanu sâmbătă, la un post TV. 

Potrivit Șefului Gărzii de Mediu, senzorii multispectrali vor ajuta la stabilirea nivelului de degradare al vegetaţiei.
”Mă interesează monitorizarea la nivel naţional. Şi atunci vom şti exact fiecare groapă ce emană, ce gaze, la ce temperatură, pe ce direcţie se duc, sau dacă avem o vegetaţie de exemplu, pe camerele multispectrale, în Delta Dunării, în rezervaţie, care s-a uscat forate tare şi e aproape de a avea incendii”, a explicat Berceanu.