MENIU

Alexandru Sassu dezvăluie cine a adus în TVR caseta cu filajul din dosarul "Caltaboșul''

<p>Decebal Traian Remeş</p>

Alexandru Sassu, fostul președinte al televiziunii naționale, dezvăluie pentru EVZ cine a adus în TVR, și de unde, caseta cu filajul din „Dosarul Caltaboșul”, informează  evz.ro.

Alexandru Sassu a declarat, ieri, în exclusivitate pentru EVZ, că are informații certe și că, atunci, în 2007, când TVR a difuzat imaginile cu presupusa mită, acestea ar fi provenit de la sediul Freedom House și că au fost aduse în TVR de către redactorul Alexandru Costache.

„Atunci a fost o anchetă, iar eu am oprit difuzarea părții a doua din acea casetă...Cred, sincer, că deși caseta a fost luată de la sediul unui ONG, redactorul nu putea să intre în posesia ei decât dacă cei din conducere decideau asta. Adică șeful DNA (n.r. - pe atunci Daniel Morar) sau Procurorul General al României (magistrat Laura Codruța Kovesi) ar fi dispus acest lucru”, a declarat Sassu pentru EVZ.

Detalii pe evz.ro

Pe pagina sa de Facebook, reporterul TVR la care face referire Sassu, Alexandru Costache, explică la rândul său cum au ajuns imaginile, aflate pe un DVD, în posesia sa.   

"Nu am povestit niciodata cum a ajuns celebra caseta cu Remes la TVR. In primul rand, nu era o caseta, ci un DVD.
După îndelungi smiorcăieli şi persuadări din partea mea, am primit un telefon de la o sursă: "Hai să îţi dau ceva! Ne vedem în centru!" Am sărit într-o maşină a TVR cu nea Costică Iancu (D-zeu să îl ierte!). Ne-am dus pe Calea Victoriei, între Palatul Regal şi biserica Krezulescu, la statuia lui Coposu. In fata seniorului aşteptam nerabdător şi optimist. Mă gândeam cum ar fi să pun mâna pe imaginile cu Remeş. Când văd că se apropie un tip cu glugă, cu hanorac: "Pentru tine!" şi îmi întinde un DVD. Când am ajuns în redacţie, să cad într-adevăr din picoare. Remeş era ministru şi şi-a dat demisia după acele imagini".

Mai multe articole despre:
0 TVR Decebal Traian Remeş Alexandru Sassu