MENIU

Incendiar! George Simion s-a întâlnit cu reprezentanții serviciilor secerete ruse din Republica Moldova. Cine face această acuzație

Foto: Profimedia

George Simion s-a întâlnit cu reprezentanți ai serviciilor secrete ruse în Republica Moldova. Acuzațiile au fost aduse de fostul ministru al Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șălaru, într-un interviu acordat publicației În Linie Dreaptă.

„George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului. Și acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Asta mi-a spus director SIS. Mi-a mai spus că chiar la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești”, a declarat Anatol Șalaru în cadrul respectivului interviu.

Conform afirmațiilor dlui. Șalaru, prin acțiunile sale din ultimii ani, George Simion a reușit să compromită mișcarea unionistă din Republica Moldova, fapt demonstrat de scorul electoral de doar 0,4% obținut de partidul AUR la alegerile parlamentare din 2021. În acea perioadă, unioniștii au preferat să voteze cu Maia Sandu. Fostul ministru a comparat liderul AUR cu Iurie Roșca, un important activist unionist la începutul anilor 90, care s-a convertit ulterior la rusofilie și a devenit șeful propagandei oficiale a Rusiei în Republica Moldova prin intermediul platformei Sputnik.  În 2017, Iurie Roșca a fost gazda ideologului rus pro-Kremlin Alexandru Dughin la București, la Sala Dalles, unde acesta a ținut o conferință, . 

Replica partidului AUR nu s-a lăsat așteptată:

„Domnul președinte Simion este un politician și un activist civic foarte cunoscut pe ambele maluri ale Prutului. În ultimii 20 de ani si-a dedicat întreaga activitate cauzei legate de idealul reintregirii naționale. Printre numeroasele contacte pe care domnul presedinte le-a avut în toată aceasta perioadă, s-au numărat doar persoane publice sau deținătoare ale unor calități recunoscute public. Memoriile unui fost ministru din perioada trista în care Republica Moldova era condusă de controversatul Vladimir Plahotniuc demonstrează că imaginația acestuia ii joaca aceleași feste acum, ca și în vremea când își îndeplinea mandatul oficial la Curtea unui oligarh aflat acum pe fugă. Domnul președinte Simion este parlamentar al României, este un politician deschis oricărui dialog și, spre deosebire de domnul Marinuta și personajele din proza sa fantastica, are o biografie publica lipsita de pete sau tonuri de gri,” spune un comunicat din partea formațiunii politice.