MENIU

FOTO | Incediu suspect la subsolul Spitalului Județean din Timișoara. O targă medicală a fost cuprinsă de flăcări

Sursa foto: tion.ro

Un incendiu putea isca o adevărată tragedie la Spitalul Județean din Timișoara. O targă medicală a fost cuprinsă de flăcări uriașe în subsolul secției de Ortopedie. Un angajat al unității spitalicești a observat fumul dens și a scos imediat targa în curtea spitalului. 

Incendiul a fost stins imediat cu extintorul de urgență, fără a mai fi nevoie de intervenția pompierilor.

Cu toate acestea, un echipaj ISU a venit în control. Nu au fost victime, a ars doar salteaua patului și zugrăveala de pe un perete.

Principalele ipoteze sunt fie o țigară aprinsă aruncată neglijent, ori o lampă care s-a prăbușit pe targă și a ars buretele saltelei.

„Nu au fost apeluri către ISU TM cu privire la eveniment. La ora 14:50, la locul evenimentului s-a deplasat 1 Autospecială de Primă Intervenție și Comandă APIC și 3 subofițeri pentru executarea unei recunoașteri și va urma un control referitor la respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor”, transmit cei de la ISU Timiș.

Autoritățile vor analiza și declarațiile angajaților, dar și imaginile de pe camerele de supraveghere ale spitalului. 

„Incidentul produs sâmbăta în subsolurile Ortopediei nu a produs pagube, nici umane și nici materiale. Este vorba de o saltea aflată pe o targă folosită pentru transportul pacienților, saltea care a ars pe porțiuni limitate. Sistemele de incendiu au sesizat fumul și așa s-au alertat și mobilizat oamenii din zonă. Este prematur să avansăm concluzii, însă incidentul va fi investigat îndeaproape, tehnic și administrativ. Vor fi vizualizate înregistrările camerelor de luat vederi și vom analiza declarațiile personalului de serviciu”, a transmis managerul unității sanitare, dr. Sorin Barac.

Mai multe articole despre:
Incediu suspect spital timisoara targa medicala