MENIU

Încă un scandal în Biserica Ortodoxă! Un preot a înjunghiat un bătrân cu un cuțit

Miercuri, în jurul orei 18:00, la ieșirea dintr-o frizerie de pe strada Partizanilor din comuna Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, un bătrân în vârstă de 75 de ani a fost înjunghiat cu un cuțit de către un preot.

La fața locului au intervenit oamenii legii, care l-au încătușat pe preot și l-au dus la secție pentru audieri. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, îl cercetează pe preot pentru tentativă de omor.

Graiul Sălajului scrie că cel mai probabil, preotul va fi arestat.

Totuși, preotul nu este la primul incident de acest gen. Tot în aceeași zi, el a fugit cu un cuțit după o femeie, aceasta reușind să scape. În urmă cu o săptămână, preotul a fost autorul unor fapte de ultraj contra bunelor moravuri petrecute în Zalău.

Preotul Nicoale Sârca a fost preot la biserică din satul Aleus, comună Halmasd, dar în urmă cu trei ani a demisionat. A rămas însă preot, chiar dacă fără parohie.

Preotul este căsătorit, are doi copii și are probleme psihice. Motivul pentru care cetățeni din Aleus l-au dat afară din casa parohială este că preotul Nicolae Sârca era agresiv cu soția lui, o ținea încuiată afară și făcea foarte des scandal.

Episcopia Sălajului a transmis printr-un comunicat că va analiza situația preotului și va deschide un proces bisericesc, iar dacă se va impune preotul Nicolae Sârca va fi caterisit, adică va fi dat afară din rândurile preoțimii.

Mai multe articole despre:
preot BOR înjunghiat bătrân