MENIU

ORDONANŢĂ anunţată de Liviu Dragnea: Neplata contribuțiilor de către angajator va fi infracțiune

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că angajatorii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă privind transferul acestor contribuţii în sarcina salariaţilor se vor face vinovaţi de infracţiune.

Întrebat ce se întâmplă în cazul în care angajatorul, în numele angajatului, întârzie plata contribuţiilor sau nu le efectuează, respectiv cine plăteşte penalităţile şi cine este sancţionat, Dragnea a răspuns: „Aţi atins un subiect foarte important, care nu s-a discutat până acum”.

„Toate contribuţiile vor deveni stopaj la sursă. Dacă nu vor fi plătite, asta înseamnă infracţiune. Asta înseamnă că vom avea garanţia că toate aceste contribuţii vor fi plătite până la ultimul leu”, a spus Dragnea.

Întrebat pentru cine se va considera infracţiune, pentru angajator sau pentru angajat, Dragnea a precizat că pentru angajator, întrucât acesta trebuie să facă plata. 

Chestionat despre termenele de plată, liderul PSD a spus că nu are cunoştinţă, dar că Guvernul va da explicaţii.

Întrebat dacă vor fi incluse aceste prevederi în Ordonanţa care va fi elaborată vineri, Dragnea a răspuns: „Vor fi în Ordonanţă sau în Parlament. Posibil să fie în Ordonanţă. Ei (Guvernul, n.r.) vor aproba azi, nu ştiu exact forma finală, dar principiul este discutat şi acceptat în coaliţie”.

Patronatele: "Este trist"

Liviu Rogojinariu, secretar general CNIPMMR, a declarat la REALITATEA TV că proiectul sună "urât" pentru oricine l-ar vedea. "Nu cred că aşa trebuie făcute lucrurile, să sperie oamenii. E urât, sună urât pentru oricine ar vedea acest proiect de lege. S-ar putea ca aceasta să fie una din mizele transferului contribuţiei de la angajator la angajat. Este trist, ţinând cont de ceea ce au promis în campania electorală. Sindicatele vor ieşi şi patronatele. Vor fi tot felul de repercusiuni. Niciun angajator nu îşi va da oamenii afară", a declarat Rogojinariu la REALITATEA TV.  

 

Mai multe articole despre:
PSD Liviu Dragnea ordonanţă contribuţii