MENIU

Încă o încercare. Luni începe a doua rundă pentru selectarea noului șef al DNA

A doua rundă pentru selectarea noului șef DNA începe luni. Procurorii care vor fotoliul lăsat liber de Laura Codruța Kovesi se pot înscrie în cursă. Tudorel Toader a respins toți cei patru candidați din prima rundă.

Noua procedură pentru selectarea șefului DNA va dura o lună, astfel că, pe 6 septembrie ar trebui să fie ziua marelui anunț.

Pretendenții vor avea la dispoziție 3 săptămâni să își depună candidaturile, începând de luni. Apoi, ei vor ajunge la un interviu cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministrul i-a respins deja pe primii înscriși pentru șefia DNA. "Niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale", a spus ministrul Justiţiei, după prima rundă de selecție.

Nu este exclus ca și de aceasta dată, ministrul să respingă candidații și să reia, pentru a treia oară, procedura de selecție.

DNA este condusă în prezent de procuroarea Anca Jurma, fostă consilieră a Laurei Codruta Kovesi. 

Mai multe articole despre:
DNA tudorel toader