MENIU

Încă două școli pun lacătul pe ușă din cauza riscului de cutremur. Unde vor fi relocate cursurile

Elevii a două şcoli din judeţul Giurgiu, de la Adunaţii Copăceni şi satul Dărăşti - Vlaşca, au fost relocaţi în clădirea altei unităţi de învăţământ după ce în urma expertizării la cutremure a clădirilor de învăţământ a reieşit faptul că prezintă risc ridicat în caz de cutremur.

"În urma realizării unor proiecte de reabilitare şi eficientizare energetică a reieşit faptul că două clădiri de şcoli din judeţ se încadrează în clasa RS 1, respectiv prezintă risc ridicat la cutremur, este vorba de Şcoala Gimnazială numărul 1 Adunaţii Copăceni şi Şcoala generală din satul Dărăşti - Vlaşca", a declarat vineri, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Giurgiu, Ion Ghimpeţeanu.

În această situaţie, cei 260 de elevi care învăţau în cele două unităţi şcolare au fost relocaţi la Şcoala gimnazială din localitatea Adunaţii Copăceni, iar elevii învaţă în două schimburi.

În urma relocării celor 260 de elevi, cursurile se desfăşoară în două schimburi, dimineaţa pentru elevii ciclului primar şi după-amiaza pentru cei din ciclul gimnazial.

În judeţul Giurgiu sunt 187 de unităţi şcolare, dintre care numai acestea două au fost identificate cu cel mai înalt risc seismic, dar mai sunt şi clădiri de şcoală incluse în categoria RS 2, care se consideră că nu pune în pericol viaţa copiilor sau a cadrelor didactice care îşi desfăşoară activitatea acolo.

 

Mai multe articole despre:
scoala seism cutremur unitati de invatamant giurgiu