MENIU

Încă două localități din Ilfov intră în CARANTINĂ zonală timp de două săptămâni. La ce trebuie să fie ATENȚI oamenii

Carantină coronavirus

Orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari, care cuprinde satele Tunari și Dimineni vor intra începând de astăzi, de la ora 22.00, în carantină locală pentru două săptămâni, respectiv până pe 2 aprilie. 

Decizia a fost luată ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), informează un comunicat de presă publicat pe site-ul Prefecturii Ilfov.

Ca urmare a carantinării, locuitorii din cele două localități vor fi obligați să aibă asupra lor declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator atunci când își părăsesc domiciliul de reședință. În caz contrar, aceștia riscă să fie amendați.

Totodată, restaurantele, barurile și cafenelele, dar și sălile de jocuri de noroc vor fi închise la interior. 

Modelele de adeverință de la angajator / declarație pe proprie răspundere / declarație pe proprie răspundere pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 22:00 – 05:00 pot fi găsite în secțiunea ACASĂ din pagina Instituției Prefectului – Județul Ilfov:  https://if.prefectura.mai.gov.ro/ sau secțiunea SITUAȚII DE URGENȚĂ: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Joi seară, alte trei localități din Ilfov au intrat în carantină: Berceni, Brănești și Otopeni, iar Chiajna, Cornetu, Bragadiru, Clinceni sunt deja în carantină de la începutul săptămânii.