MENIU

Încă 4 medici de la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe confirmați cu coronavirus

covasna medici infestati

Alți patru medici de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Conducerea spitalului a precizat că în ultimele zile 38 de angajați ai spitalului au fost testați pentru depistarea prezenței noului coronavirus, iar în urma ultimelor rezultate, ancheta epidemiologică va fi extinsă.

„În cursul zilei de ieri și azi (22 și 23 martie 2020) la 38 de angajați ai spitalului au fost efectuate teste COVID19. În urma testării, alte 4 cazuri au fost confirmate. La acestea se mai adaugă primul cadru medical infectat cu noul coronavirus, al cărui rezultat pozitiv a reieșit ieri, 22 martie. Măsurile luate în cursul zilei de 22 martie 2020, inclusiv cea privind carantinarea secțiilor de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Bloc Nașteri rămân valabile în continuare. Supravegherea medicală a pacienților internați continuă cu personalul care se află pe secțiile de mai sus. Datorită rezultatelor pozitive ancheta epidemiologică va fi extinsă și continuată”, se arată într-un comunicat al spitalului

Direcția de Sănătate Publică Covasna a dispus duminică plasarea sub carantină a secțiilor Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, respectiv sala de nașteri a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, după ce sâmbătă seara unul dintre medicii ginecologi a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Specialistul a revenit din Austria la începutul lunii, iar în perioada 08 – 18 martie a făcut consultații atât în secție, cât și în Policlinica spitalului, și în cabinetul privat. Citește continuarea pe realitateadecovasna.net.

Mai multe articole despre:
covasna coronavirus