MENIU

Încă 3 licee din București trec în online, după depistarea unor cazuri de Covid-19

Cursuri online în 3 licee din Capitală

Prefectura Capitalei a informat, miercuri, că trei licee vor trece în online după ce au fost depistate mai multe cazuri de Covid-19. 

Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. 

”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) și ale art. 6 alin. (2) și alin. (9) din Ordinul comun - Ministerul Educației (nr. 5338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1082/01.10.2021) – pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, a constatat suspendarea cursurilor cu prezența fizică pentru 3 unități școlare”, se arată în comunicatul Prefecturii. 

Este vorba despre Colegiul Național ”Aurel Vlaicu”, din Sectorul 1, Liceul Tehnologic ”Elie Radu”, din Sectorul 3, și Liceul Tehnologic ”Mircea Vulcănescu”, din Sectorul 4. În primul, cursurile cu prezență fizică sunt suspendate până la 21 octombrie, iar în celelalte, până pe 25 octombrie. 

Miercuri, Ministerul Educației a anunțat că, la nivel național, 16.316 preșcolari și elevi și 5.425 de angajați din învățământ au fost testați pozitiv de la deschideera școlilor. Mai multe detalii despre situația epidemiologică din școli sunt disponibile AICI.