MENIU

Încă 2 DECESE din cauza variantei Delta în România - UNDE s-au infectat cele două persoane

Încă 2 DECESE din cauza variantei Delta în România - UNDE s-au infectat cele două persoane

Încă doi români nfectați cu varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 au murit. Este vorba despre doi bărbați din Bacău, care nu erau vaccinați împotriva COVID-19, potrivit Realitatea PLUS. În ultimele 48 de ore, zece persoane au fost confirmate cu noua variantă indiană la nivel național. România are în acest moment 67 de cazuri confirmate cu noua tulpina Delta și, din păcate, 3 decese, în urma infectării cu această nouă variantă, mult mai contagioasă decât celelalte patru - cea originală, britanică (Alpha), sud-africană (Beta) și braziliană (Gamma).  

Cele două decese raportate în ultimele ore sunt în cazul unor bărbați de 62 de ani și de 35 de ani, din Bacău, care, potrivit Realitatea PLUS, nu erau vaccinați si sosisera dintr-o excursie din Finlanda. Cei doi au ajuns internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Primul deces din cauza infectării cu Delta în România a fost raportat până pe 20 iunie - o femeie de 72 de ani din Pitești.

La nivelul întregii țări au fost confirmate până în prezent 67 de infectări cu noua variantă Delta, ultimele 10 în ultimele două zile.