MENIU

Înaltpreasfințitul Teodosie își va afla astăzi sentința!

Înaltpreasfințitul Teodosie își va afla astăzi sentința! Între doi și șapte ani de închisoare cu executare riscă Arhiepiscopul Tomisului pentru faptele de corupție de care este acuzat. Curtea de Apel Constanța va da decizia în primă instanță, după mai bine de doi ani de judecare a dosarului.

Teodosie a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi folosit declarații false în relația cu APIA, pentru a putea să beneficieze mai apoi de fonduri europene.

Pe lângă pedeapsa maximă în cazul arhiepiscopului Tomisului, DNA a mai cerut ca acesta să achite prejudiciul creat, de aproape 1,4 milioane de lei.
 
Avocatul lui ÎPS Teodosie, Maria Vasii, a cerut achitarea clientului său, precizând că Arhiepiscopia Tomisului nu a fost notificată de Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) privind nereguli cu suprafeţele de teren pentru care au fost cerute fonduri europene.
 
Arhiepiscopul Tomisului a spus în faţa instanţei de judecată că faptele din rechizitoriul întocmit de anchetatori în acest dosar nu există, precizând că nu se simte incriminat de nicio acuzaţie care i se aduce.
 
Mai multe articole despre:
Înaltpreasfințitul Teodosie