MENIU

Înalt oficial, declarație halucinantă: Scopul e să distrugem neonazismul Occidentului, care insuflă ura față de RUȘI. Ucraina, dezintegrată în mai multe țări

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei

Rusia amenință Ucraina cu divizarea în mai multe state după război. Avertismentul vine din partea unui înalt oficial rus, care susține că aceasta este numai urmarea politicii Occidentului în Ucraina și a regimului Zelenski, ca și „nazificarea” ucrainenilor.

Ucraina ar putea fi divizată în mai multe țări mai mici ca urmare a războiului, a declarat unul dintre cei mai importanți oficiali ai apărării din Rusia.

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a acuzat SUA și alte națiuni occidentale că promovează, în Ucraina, de ani de zile, ura față de Rusia și de tot ce este rusesc. Potrivit acestuia, negăsind nimic pentru a-i atrage pe ucraineni de partea lor, Washingtonul, cu mult înainte de lovitura de stat din 2014, ar fi insuflat ucrainenilor ura pentru tot ce este rusesc.

„În încercarea de a suprima Rusia, americanii, folosindu-și protejații de la Kiev, au decis să creeze un fel de antipod pentru țara noastră, alegând cu cinism Ucraina pentru asta, încercând să împartă un singur popor”, a mai spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, pentru Rossiyskaya Gazeta.

„Cu toate acestea, istoria ne învață că ura nu poate deveni niciodată un factor de încredere în unitatea națională. Dacă ceva astăzi unește popoarele care trăiesc în Ucraina, este doar teama de atrocitățile batalioanelor naționaliste", a remarcat Patrușev.

Prin urmare, în opinia sa, „rezultatul politicii Occidentului și al regimului de la Kiev sub controlul său nu poate fi decât dezintegrarea Ucrainei în mai multe state”, a mai spus Patrușev în același interviu.

Se știe că Rusia a recunoscut deja, de dinainte de a invada Ucraina, independența celor două regiuni separatiste proruse din estul Ucrainei, în Donbas, create de la anexarea ilegală a Crimeei, în martie 2014. Invazia în Ucraina a fost inițiată ca o operațiune militară de apărare a păcii în cele două republici autoproclamate, susține Rusia. Cu progrese minore în avansarea în invazia în Ucraina, Rusia și-a reorientat atenția în estul și sudul Ucrainei în ultimele săptămâni. Rusia și-a redistribuit forțele pentru a se concentra asupra acestor zone în crearea unui culoar terestru pentru legătura cu Crimeea.

Patrușev a amintit și despre neonazismul promovat de occidentali în Ucraina în apropierea granițelor Rusiei, de care Puti ns-a folosit pentru a motiva invadarea Ucrainei, în discursul din dimineața zilei de joi, 24 februarie 2022, când a numit-o operațiunea specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei, eliberând-o.

„Vorbind despre denazificare, scopul nostru este să distrugem <<capul de pod>> (Ucraina - n.red.) al neonazismului creat prin eforturile Occidentului în apropierea granițelor noastre”, a mai spus șeful Consiliului de Securitate.

"La vremea lui, fascismul hitlerist visa să anihileze întreaga populație rusă, iar, astăzi, adepții ideologiei lui Hitler încearcă să facă asta cu mâinile slavilor. Rusia nu va permite să se întâmple așa ceva", a mai spus Patrușev.

„Operațiunea militară specială are obiective specifice, iar realizarea lor este crucială nu doar pentru bunăstarea, ci și pentru viața a milioane de oameni și pentru salvarea populației din RPL și RPD (Republicile Populare Lugansk și Donețk - n.red.) de genocidul pe care neonaziștii ucraineni îl comit de deja opt ani”, a mai spus acesta.

În continuare, Patrușev a spus că „demilitarizarea” „este necesară pentru că Ucraina întărită cu armament reprezintă o amenințare pentru Rusia, în special în ceea ce privește dezvoltarea și utilizarea armelor nucleare, chimice și biologice”, a subliniat Patrușev în același interviu, potrivit TASS.