MENIU

Înainte de sărbători, autoritățile din Piatra Neamț și Pângărați relaxează restricțiile

Autoritățile din municipiul Piatra Neamț și cele din localitatea Pângărați au decis relaxarea măsurilor de restricție. Va fi reluată activitatea cu publicul în diverse domenii, dar fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului interior.

Activitatea cu publicul în interiorul clădirilor restaurantelor, cafenelelor, operatorilor de jocuri de noroc şi sălilor de cinema şi spectacole va fi reluată începând de vineri, 18 decembrie, în municipiul Piatra-Neamţ şi în comuna Pângăraţi, însă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Reluarea activităţilor menţionate în spaţii închise este posibilă datorită scăderii incidenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus cumulată în ultimele două săptămâni la mai puţin de 3 la mia de locuitori.

„Datorită incidenţei scăzute din ultimele zile, sub 3 la mia de locuitori, şi totodată finalizându-se perioada de 14 zile cu restricţii pentru municipiul Piatra Neamţ şi comuna Pângăraţi, vă aducem la cunoştinţă faptul că, începând cu data de 18 decembrie 2020, ora 8.00, încetează măsura suspendării unor activităţi economice, dispusă prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ nr. 94/2.12.2020, pentru municipiul Piatra Neamţ şi comuna Pângăraţi”, precizează Prefectura.

Atât în restaurante, cafenele, săli de cinema şi de spectacole, cât şi la operatorii de jocuri de noroc, activitatea cu publicul va fi permisă începând de vineri fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Se reiau activităţile cu publicul ale operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-21,00, activităţile cu publicul ale operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

În municipiul Piatra-Neamţ, de la finalul lunii octombrie au fost suspendate activităţile cu publicul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi de cinema precum şi celor pentru jocuri de noroc, după ce incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 3 la mia de locuitori.

De la începutul pandemiei, în judeţul Neamţ au fost confirmate 10.383 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, joi fiind raportate 71 de cazuri noi şi o incidenţă a cazurilor la nivel judeţean de 1,4 la mia de locuitori. 

Mai multe articole despre:
piatra neamt pangarati relaxare restrictii