MENIU

În ziua recordului absolut de decese COVID, parlamentarii au amânat dezbaterea legată de certificatul verde

Coadă de ambulanțe la ATI, în perioada de vârf a pandemiei

Conducerea Camerei Deputaților a respins, marți, solicitarea ca proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă să fie dezbătută în regim de urgență. Întârzierea vine într-un context epidemiologic extrem de grav, motiv pentru care mai mulți specialiști susțin că singura soluție viabilă ar fi un lockdown. De altfel, marți a fost înregistrat și cel mai mare număr de decese provocate de COVID de la începutul pandemiei - 591 în 24 de orei.

Conducerea Camerei Deputaților a respins marți cererea USR ca proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă să fie dezbătută în regim de urgență. 

„În ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaţilor”, a scris fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, pe Facebook.

Dezbaterea proiectului de lege a fost întârziată semnificativ și de decizia conducerii Camerei Deputaților de a o trimite pentru raport la 6 comisii. Proiectul de lege a ajuns în Senat după ce săptămâna trecută a fost respins în Camera Deputaților.

Proiectul de lege prevede ca angajaților care nu prezintă certificatul verde la intrarea în instituția în care lucrează să li se poată suspenda contractul de muncă pentru o perioada de până la 30 de zile. Dacă nici după 30 de zile nu prezintă certificat verde, ca urmare a vaccinării, trecerii prin boală sau a unei scutiri medicale, angajatul riscă să-și piardă locul de muncă.