MENIU

În ziua cu RECORDUL ABSOLUT de infectări, Boris Johnson continuă să RESPINGĂ înăsprirea restricțiilor în Regatul Unit: Pe CE se bazează

Premierul britanic, Boris Johnson / Profimedia

Premierul britanic Boris Johnson a refuzat din nou, marţi, să înăsprească măsurile sanitare anti-Covid, în ciuda recordului absolut de peste 200.000 de cazuri înregistrate în cursul zilei, în Regatul Unit, şi a presiunii crescânde asupra spitalelor.

Chiar dacă numărul de cazuri (218.724 - n.r.) fără precedent de la începutul pandemiei include unele neînregistrate în weekend, Boris Johnson le-a cerut britanicilor \"\"să manifeste cea mai mare prudenţă\"\" în comportamentul lor.

\"\"Oricine crede că lupta noastră împotriva Covid s-a încheiat, mă tem că aceasta este profund greşit\"\", a declarat liderul britanic în cursul unei conferinţă de presă, subliniind însă că \"\"poziţia noastră astăzi diferă de valurile anterioare\"\" datorită vaccinării.

\"\"Avem o şansă de a supravieţui acestui val cu Omicron fără a ne închide ţara din nou\"\", a spus el. \"\"Putem găsi o modalitate de a trăi cu acest virus\"\", a mai spus premierul britanic.

El a respins, din nou, impunerea de noi restricţii în Anglia, în afară de munca la distanţă şi purtarea măştii deja existente, bazându-se pe testare şi pe campania de vaccinare.

Potrivit cifrelor publicate de guvern, în ultimele 24 de ore au fost identificate 218.724 de teste pozitive și 48 de decese, fapt ce face ca numărul total de decese să ajungă la 148.941 de morți, Marea Britanie fiind una dintre cele mai îndoliate țări din Europa, relatează HotNews.ro.

Peste 14.000 de persoane au fost spitalizate cu Covid-19 marți. Pacienții care au nevoie de ventilare (ATI) și decesele sunt în creștere ușoară până acum. 

Cel puțin șase spitale au declarat, marți, „incidente critice”, ceea ce înseamnă că situația ar putea afecta îngrijirea prioritară.