MENIU

În lupta cu îmbătrânirea oamenii de știință au dezvoltat medicamentele perfecte

Cum ar fi dacă ai putea rămâne mereu tânăr? Ei bine, acest lucru ar putea deveni realitate cu ajutorul noului medicament creat de specialiști care are capacitatea de a inversa procesul de îmnătrânire la oameni.

Mai exact, oamenii de știință au creat un mix de medicamente care nu numai ar stopa procesul de îmbătrânire prin care coprul uman trece, în mod obișnuit, ci ar reuși chiar să-l inverseze. „Ingredientele sunt unele destul de comune și constau în hormoni de creștere și două tipuri de medicamente împotriva diabetului", potrivit experților.

Medicamentele care te-ar putea face mai tânăr

Pentru a testa eficiența medicamentului, cercetătorii au realizat un studiu care s-a derulat pe o perioadă de un an și în cadrul căruia nouă bărbați au ținut un regim special care consta într-un cocktail de medicamente. Important de precizat ar fi faptul că acesta este primul studiu de acest fel care s-a realizat până acum. Iar rezultatele, acestuia au confirmat faptul că semnele biologice ale îmbătrânirii ar putea fi inversate.

Mai mult, voluntarii păreau a fi cu un an și jumătate mai tineri, din punct de vedere biologic, decât în momentul în care studiul a început. Cercetătorii au putut măsura acest lucru prin analizarea genomului uman. În plus, medicamentele ar fi avut efect benefic și asupra sistemului imunitar al acestora. Ceea ce este și mai interesant este că efectele au continuat să persiste pentru șase dintre participanți, chiar și după ce studiul s-a terminat.

„Mă așteptam să văd o încetinire, dar nu o inversare", spune Steve Horvath, genticianul care a realizat analiza. Totuși, descoperirea are și anumite limitări. Wolfgang Wagner, specialist în biologie celulară spune că: „Studiul este destul de mic și nu foarte bine controlat. Nu a existat un grup de control care să fi primit un placebo".

Sursa

Mai multe articole despre:
medicament tinereţe antidot imbatranire