MENIU

În Japonia se vinde trusa care depistează prezența Covid-19 pe diferite suprafețe. Cât costă kit-ul revoluționar

O companie japoneză a început comercializarea unei truse ce poate depista virusul pe suprafețe precum clanțe, robinete sau computere. Un astfel de kit costă 2.800 de dolari și se pot face 100 de teste cu el.

Un producător japonez de echipamente de precizie a început luni comercializarea unor truse de testare cu care se poate detecta prezența noului coronavirus pe suprafețe, inclusiv clanțe, robinete și computere, informează agenția Kyodo potrivit căreia această este o premieră mondială.

Compania Shimadzu Corp. a declarat că intenționează să furnizeze noul kit, ce poate identifica virusul în aproximativ 100 de minute, unităților medicale și celor care oferă servicii de testare, dar și centrelor de asistență pentru persoane vârstnice sau producătorilor de alimente.

Utilizatorii trusei de testare trebuie să treacă un bețișor cu tampon de vată pe suprafață unui obiect și să îl pună apoi într-un recipient cu soluție salina. După scoaterea tamponului de bumbac din recipient se aplică reactivi, iar virusul poate fi apoi detectat folosind un test PCR, sau reacția în lanț a polimerazei, a precizat compania.

Fiecare kit poate fi utilizat pentru efectuarea a 100 de teste și costă 302.500 de yeni (2.800 de dolari).

Compania, cu sediul în prefectura Kyoto din vestul Japoniei, a declarat că își propune să vândă o mie de truse de testare anual.

"Prin adăugarea acestui kit ne dorim să oferim modalități exhaustive de prevenire a infecțiilor", a declarat un oficial al companiei.

Shimadzu a comercializat anterior o trusa de testare utilizată pentru detectarea virusului din salivă.

Transmiterea de pe suprafate este considerată una dintre modalitățile prin care virusul se poate răspândi de la o persoană la altă.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Sănătate (NIH) din Statele Unite, virusul poate rezistă până la 72 de ore pe plastic, 48 de ore pe oțel inoxidabil și 24 de ore pe carton.