MENIU

În Emiratele Arabe Unite a fost prima zi lucrătoare de VINERI, după ce țara a mutat weekendul sâmbătă si duminică. Ce spun cetățenii

Emiratele Arabe Unite FOTO: Profimedia

Locuitorii din Emiratele Arabe Unite au experimentat pe 7 ianuarie prima zi de vineri lucrătoare după ce țara a mutat weekendul sâmbătă și duminică. Până acum zilele de weekend erau vinerea și sâmbăta, ca în majoritatea țărilor arabe, iar schimbarea i-a bulversat pe unii, după cum relatează The Guardian. 

În Emiratele Arabe Unite, săptămâna de lucru are acum patru zile și jumătate, începe luni și se încheie vineri la prânz. Vinerea este zi de rugăciune pentru musulmani.

Odată cu noua schimbare, în zilele de vineri, angajații și elevii trebuie să-și împartă programul între serviciu, studii și rugăciune. 

Pe 7 ianuarie, moscheile s-au umplut din nou de oameni veniți să se roage, însă de data aceasta, mulți urmau să se întoarcă la birou după rugăciune. 

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au anunțat schimbarea zilelor de weekend pentru sectorul public în decembrie 2021, în condițiile în care țara se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea afacerilor internaționale din alte țări din regiune, în special din Arabia Saudită. 

În prima zi de vineri în care oamenii au mers la serviciu, cartierul financiar din Dubai a fost însă neobișnuit de liniștit, în condițiile în care mulți angajați lucrează de la distanță, iar elevii fac cursuri online din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus. 

 Între timp Sharjah, un emirat învecinat cu Dubaiul, a găsit o soluție simplă: weekendul de trei zile, care să includă vinerea, sâmbăta și duminica.