MENIU

"În doi ani, Ucraina ar putea să nu mai existe pe harta lumii!" - mesajul CUTREMURĂTOR al fostului număr 1 de la Moscova

Hartă Ucraina/ Captură foto

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev (56 de ani), care ocupă în prezent funcția de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a transmis, miercuri dimineața un mesaj extrem de dur pe contul său de Telegram, în care sugerează că, în doi ani, Rusia va șterge de pe hartă Ucraina, în urma războiului. 

În mesajul publicat citat, Medvedev pune la îndoială solicitarea Kievului privind importurile de energie în această iarnă, cu opțiunea de a amâna plata cu doi ani, realitează The Guardian.

Fostul număr 1 de la Moscova sugerează, astfel, că solicitarea nu are sens pentru că, peste doi ani, Ucraina nu va mai exista. ”Doar o întrebare. Cine a spus că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”.

Cu doar o zi în urmă, Medvedev a transmis un avertisment către liderii occidentali, într-un mesaj referitor la războiul din Ucraina. „Călăreții Apocalipsei sunt pe drum”, a scris el, potrivit ziarului spaniol 20minutos, citat de Rador. 

Mai exact, fostul președinte rus preciza că Moscova va ataca orașe din vestul țării Ucrainei, dacă autoritățle de la Kiev vor folosi rachetele furnizate de SUA pentru a ataca Rusia.

Nu este însă pentru prima oară când Dmitri Medvedev lansează amenințări terifiante către Kiev.

Săptămâna trecută, fostul președinte al Rusiei lansa un mesaj de ură la adresa Ucrainei și a Occidentului, afirmând că va face tot posibilul ca ucrainenii să dispară: ”Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște ticăloși și nenorociți. Vor moartea pentru noi, Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”.

Reamintim că Dmitri Medvedev a fost președintele Rusiei în perioada 2008 – 2012, cu sprijinul lui Vladimir Putin care ocupa atunci poziția de premier.