MENIU

În cât timp plătește Facebook amenda record de 5 miliarde de dolari luată în America

Comisia Comunicațiilor din America a stabilit că Facebook trebuie să plătească o amendă de 5 miliarde de dolari. Analiza care a dus la amenda fabuloasă a fost inițiată în 2018, după ce au ajuns online detalii despre scandalul Cambridge Analytica. 

Amenda de cinci miliarde de dolari pentru Facebook este cea mai mare dată vreunei companii care a încălcat intimitatea clienților și e de aproape 20 de ori mai mare decât orice amendă dată pe criterii de intimitate sau securitatea datelor aplicată vreodată, în lume.

E și cea mai mare dată vreodată de Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru orice încălcare a legii.

Legat de Cambridge Analytica, s-a dovedit că o companie independentă a putut colecta fără probleme datele personale a milioane de utilizatori de Facebook, fără consimțământul lor. Ulterior, acele informații private au fost folosite într-o serie de campanii publicitare care, în final, au influențat semnificativ rezultatelel alegerilor din SUA. Același lucru s-a întâmplat și în cazul votului pentru Brexit.

Pe 24 iulie, Facebook și-a anunțat și rezultatele financiare. La un calcul simplu, s-a aflat că plătește amenda cu câți bani câștigă în aproape o lună (27 de zile).

Câți bani face Facebook din miliardele de utilizatori? 

În ultimele trei luni, compania a avut: 16.886.000.000 dolari venituri totale (creștere 28% față de 2018). Rețeaua socială are 1,59 miliarde de utilizatori activi zilnic și 94% din venituri au fost generate de reclamele pe dispozitive mobile, acolo unde compania a băgat publicitate pe unde a putut.

După amenda de 5 miliarde de dolari, o altă consecință a negocierii dintre FTC și Facebook ține de un angajament din partea celei mai mari rețele sociale. Compania condusă de Mark Zuckerberg promite să implementeze măsuri mult mai deștepte pentru a proteja datele utilizatorilor, pe viitor.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet Facebook social media