MENIU

În această ŢARĂ cetăţenii se plâng că TAXELE au scăzut PREA MULT!

<p>Opoziţia de st&acirc;nga, condusă de către social-democraţi, este favorită &icirc;n alegerile legislative care se desfăşoară duminică &icirc;n Suedia</p>

Suedezii considera ca taxele platite statului au scazut prea mult in ultimii ani, cu impact asupra unor servicii precum educatia, iar nemultumirea populatiei afecteaza sansele in alegeri ale partidului actualuli premier, potrivit Wall Street Journal.

Suedia avea la un moment dat cea mai ridicata rata de impozitare din lume, dar acum se afla pe cinci, potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

De la preluarea mandatului in 2006, Reinfeldt a redus povara fiscala de la 48% din PIB la 44%.  Schimbarea a fost una istorica pentru Suedia, a declarat premierul intr-un interviu pentru WSJ, adaugand ca nici el nu a anticipat asa ceva.

"Multe dintre taxele nocive pentru economia Suediei au disparut sau au fost reduse", a spus el.

Strategia l-a ajutat sa castige doua runde de alegeri, insa in prezent il expune atacurilor opozitiei social-democrate, care a castigat teren afirmand ca exista o legatura intre reducerile de taxe si declinul standardelor in infrastructura si in scoli.

Un studiu al OCDE a aratat o deteriorare rapida a notelor obtinute de elevii suedezi.

Reinfeldt a reactionat rapid si, dupa ce in ultimii ani a scazut de cinci ori impozitul pe venitul personal si de doua ori rata pentru companii, a anuntat ca nu vor mai urma reduceri ale fiscalitatii.

"Pentru urmatorul mandat, 2014-2018, nu prevad noi reduceri ale taxelor", a declarat premierul. Mai multe pe Incont.ro.

Mai multe articole despre:
Suedia impozite taxe